Beweegkriebels

De leidsters van Kinderdagverblijf OMI hebben twee bijeenkomsten gevolgd van de training Beweegkriebels. Deze twee bijeenkomsten zijn gegeven door een gecertificeerde Beweegkriebels trainster vanuit SportService Zwolle.

Leidsters hebben veel invloed op de manier waarop kinderen zich ontwikkelen. Ook op het gebied van bewegen. We zien dat kinderen steeds minder gaan bewegen doordat ze meer televisie kijken, computerspelletjes spelen en/of naar school/opvang gebracht worden met de auto. Door deze activiteiten en de combinatie met een verkeerd voedingspatroon komt het steeds vaker voor dat kinderen op jonge leeftijd al kampen met overgewicht. Daarom is het belangrijk kinderen al op jonge leeftijd veel te laten bewegen, spelen en te ontdekken zowel binnen als buiten. Door veel beweegactiviteiten te doen, worden de motorische vaardigheden en de sociaal emotionele vaardigheden van het kind gestimuleerd. Ze leren sneller contact te maken en krijgen (mede hierdoor) meer zelfvertrouwen. Kinderen zo “samen spelen, samen delen” , een kernbegrip binnen ons kinderdagverblijf.

Onze leidsters hebben door het volgen van deze bijeenkomsten nu nóg meer kennis en vaardigheden opgedaan om met de kinderen op een enthousiaste en inspirerende manier aan de slag te gaan met verschillende beweegactiviteiten. Kinderdagverblijf OMI is er klaar voor om (nog) meer met de kinderen te gaan bewegen.

De training Beweegkriebels is een interventie van het Huis voor Beweging. (Lees hier meer!)

Langskomen

Er is geen betere manier om een eerste indruk te krijgen...

Maak een afspraak en kom kijken hoe het is om uw kind bij OMI te laten spelen. Wij kunnen u alles vertellen, terwijl uw kind alvast kennis maakt met de rest!

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Ik wil op onderstaand tijdstip gebeld worden om een afspraak te maken: